Kas jāzina pirms gaisa attīrītāja iegādes

5 marts, 2023 By admin 0

Jūs esat nolēmis iegādāties gaisa attīrītāju, tam var būt dažādi iemesli –
– svešas smakas, smakas no dzīvniekiem, no ēdiena gatavošanas utt.
– māja ir pārāk putekļaina
– alerģiska reakcija uz ziedošiem augiem, putekļu ērcītēm
vai daudzu citu iemeslu dēļ.
Izpētīsim katru no iepriekš minētajiem iemesliem:

 

SMAKAS

Runājot par gaisa attīrīšanu no smaržām, mēs domājam vielas, kuru pat nelielu daudzumu izjūt kā spēcīgu, parasti nepatīkamu, sliktu dūšu vai asu smaku. Vielas ar asu smaku var būt toksiskas cilvēka ķermenim. Palīgā nāk labi pazīstamā aktivētā ogle. Ogleklis tiek aktivizēts, kas ļauj atbrīvot mikroporas no pelnu ieslēgumiem un pārveidot materiālu par ļoti porainu, mikrospondisku filtru, kas spēj efektīvi notvert visus molekulāros konglomerātus, kuru izmēri ir pielīdzināmi tiem, kas veidojas poru aktivācijas rezultātā. Daudzi smaku savienojumi pēc savas būtības ir organiski, un tādēļ tiem ir sarežģīta formula un liels izmērs, kas neļauj tiem iziet caur mikroporainu oglekļa filtru. Būtiskām gāzēm, piemēram, gaisu veidojošām gāzēm – skābeklim un slāpeklim, ir mazs kinētiskais diametrs un tās brīvi iziet cauri akmeņogļu barjerai.

Izvēloties gaisa attīrītāju, jums jāpievērš uzmanība attīrītājiem ar augstu aktīvās ogles filtru saturu. Ja izvēle ir kļuvusi sarežģīta, jums palīdzes najaskomforts.lv speciālisti.

PUTEKĻI UN ALERGĒNI

Izvēloties gaisa attīrītāju, jums jāpievērš uzmanība tam, kādi filtri tiek izmantoti. Jābūt HEPA FILTRAM. HEPA filtrs noņem no gaisa dažādus alergēnus, piemēram, ziedputekšņus, sporas, dzīvnieku blaugznas, putekļus, mikrobus un dūmus. Jo lielāks ir HEPA filtrs, jo ātrāk un lielāku telpu var attīrīt. Lai izvēlētos gaisa attīrītāju, jums ir jāaprēķina, kādu platību tas var attīrīt. Tehniskajos parametros ir ja noradīts, cik m3 tilpumu attīrītājs var attīrīt stundas laikā (m3/h). Alerģiskiem un astmas slimniekiem ieteicams attīrīt gaisu 4 reizes 1 stundas laikā.
Aprēķina piemērs: Istabas platība 20m2, griestu augstums 2,5 metri.

20х2,5=50м3 – Istabas tilpums 50m3

50m3 x 4 reizes = 200m3

Telpai 20m2 ir nepieciešams gaisa attīrītājs ar gaisa apmaiņas jaudu vismaz 200 m3 / st.

Ja izvēle ir kļuvusi sarežģīta, jums palīdzes majaskomforts.lv speciālisti.