Pilnīga patiesība par gaisa mitrinātājiem

5 marts, 2023 By admin 0

Lai ērti uzturētos, cilvēkam nepieciešami labvēlīgi apstākļi, starp kuriem optimālais gaisa mitrums ir 50%. Ja gaiss ir pārmērīgi sauss, sākas problēmas ar ādu, elpošanu un pastiprinās hroniskas slimības.

KĀDA TIPA GAISA MITRINĀTĀJU JĀIZVĒLAS

Kādu mitrināšanas veidu izvēlēties ultraskaņas, aukstā tvaika, gaisa mazgātāja? Apskatīsim visus mitrinātāju veidu plusus un mīnusus.

ULTRASKAŅAS

Mīnusi: Lietojot ultraskaņas mitrinātāju, ūdens kalcija satura dēļ uz virsmām veidojas pelēkas nogulsnes.
Ražotājs iesaka izmantot destilētu ūdeni. Ja mitrinātājs sabojājas augsta kalcija satura dēļ ūdenī, ražotājs var atsaukt garantiju.
Ultraskaņas mitrinātājs jāuzstāda augstāk uz galda vai plaukta, lai mitruma pilieni iztvaikotu, pirms tie nonāk grīdas virsmā.
Padome: Zem mitrinātāja ieteicams ievietot paplāti vai ūdensizturīgu galdautu. Mazgājiet ierīci ar DURGOL šķīdumu vismaz reizi nedēļā un savlaicīgi nomainiet mīkstināšanas filtru ar granulām, un mitrinātājs jums kalpos ilgāk.
Plusi: pastāvīga efektīva mitrināšana. Salīdzinoši zemas ierīces lietošanas izmaksas.

AUKSTĀ TVAIKĀ

Mīnusi: Aukstā tvaika mitrinātājs mitrināšanai izmanto īpašus filtrus (gupka bob), kas absorbē ūdeni un ventilators izpūš mitrumu no filtrā virsmā. Laika gaitā filtri pārvēršas par akmeni un vairs efektīvi neuzsūc ūdeni, tāpēc ierīces efektivitāte samazinās. Laika gaitā filtri var izdalīt nepatīkamu smaku. Filtri jāmaina 1-2 reizes sezonā.
Padome: Mazgājiet ierīci ar DURGOL šķīdumu vismaz reizi nedēļā. Plusi: neatstāj pelēkas nogulsnes uz virsmām. Var novietot uz grīdas.

GAISA MAZGĀTĀJS

Mīnusi: Ierīce ir jākopj un jāmazgā ļoti bieži. Laika gaitā rotējošais cilindrs aizaug ar kalciju, un ierīce kļūst trokšņaina, un mitrināšanas efektivitāte samazinās.
Plusi: Neatstāj pelēkas nogulsnes uz virsmām. Nav jāmaina filtri. Var novietot uz grīdas. Salīdzinoši zemas ierīces lietošanas izmaksas.